Varning: Nu är ännu ett oväder med starka vindar på väg mot Sverige.

Så sent som i förra veckan svepte Stormen Tor förbi Sverige med mycket hårda vindbyar. Nu varnar SMHI för ett nytt oväder. En storm från Skottland når Sverige i dag och kan ge hårda vindar på upp till 20 meter per sekund.

Den skotska stormen har redan nått Danmark och nu närmar sig ovädret alltså Sverige. På Öresundsbron har hastigheten redan blivit sänkt – med risk för att bron snart kan komma att stängas helt, rapporterar Expressen.

I Sverige är det inte tal om storm än så länge – men alltjämt ett kraftigt oväder. SMHI har utfärdat en klass 1-varning och skriver att ett lågtryck kommer passera över södra Svealand under tisdagskvällen och natten mot onsdagen samt att det i Götaland väntas bli hårda eller mycket hårda vindbyar samt kraftig nederbörd.

– Under dagen blir det sydvästlig kuling både i öst och väst, och i inlandet. Vi räknar med upp till 15 meter per sekund. Senare under eftermiddagen kommer vinden upp i stark kuling, upp till 20 meter sekund, troligtvis når den inte stormstyrka men det kan bli kraftiga vindkast som kan göra skada, säger Roan Teigen, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Expressen.

SMHI rapporterar även att det kan komma att bli höjda vattenstånd längs med västkusten på grund av de kulingvindar som väntas ute till sjöss.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.