Mamman: ”Ta ansvar och stäng svenska skolorna nu!”

Tess Ekberg och David Hjertén gör tillsammans den populära föräldrapodcasten ”Världens sämsta föräldrar”.
De finns även här på Newsner, i bloggformat. I dag skriver Tess om ”den nya fruktade världsmedborgaren covid-19”:

Alla känner numera väl till världsmedborgaren – Corona, aka Covid 19.

Denna globetrotter som slår ut ekonomier, ändrar kulturella koder, som inga handskakningar eller kindpussar, för att inte tala om ett helt land som sitter i karantän.

Den har fått alla konserver och alcogel att vara totalslut då folk bunkrar för en isolering på sin kammare, för folktomt är det i alla fall på gatorna i Stockholm.

Fattig som rik hamnar vi alla under samma tak av rädsla över att bli smittade. Eller än värre, att smitta någon äldre eller sjuk närstående. Så skört samhället är ändå när en sådan här pandemi breder ut sig. Tusentals timmar av information fylls i medierna, och vi tittar storögt och lyssnar ängsligt för att försöka ta in vad som händer.

Regeringen pratar nu om att vi har en ”mycket allvarlig situation” i Sverige och att alla måste ta ansvar. 

Alla pratar också om mycket om riskgrupper och man förbjuder offentliga sammankomster med mer än 500 personer men Danmark tar ändå ytterligare ett steg och stänger ALLA skolor. Varför gör inte Sverige det?

Varför ska vi ens skicka våra små snoriga barn till förskolor och skolor? Visst inga barn har hittills strukit med, men det är väl ändå bättre att förekomma än att vänta till ett barn har dött? Företag stänger igen sina kontor och låter personalen jobba hemifrån, men ungarna skickas till både dagis och skola?

Italienarna uppmanade Sverige att inte begå samma misstag som de gjorde, nej men gör inte det då! Begå inte misstaget, vänta inte tills skiten har slagit i fläkten utan agera!

Klart att skolan är viktig men prioriteringen är väl ändå att minska smittspridningen och rädda liv? Då kanske matteprovet med åttans gångertabell kan vänta en vecka eller två? 

Tess Ekberg,
Från podcasten Världens Sämsta Föräldrar

Här kan du lyssna på senaste avsnittet av podcasten: