Småbarnsmamman om oron under pandemin: ”Går det ens att ha en underbar sommar?”

Tess Ekberg och David Hjertén gör tillsammans den populära humorpodcasten ”Världens sämsta föräldrar”. De finns även här på Newsner, i bloggformat.

I dagens inlägg delar småbarnsmamman Tess med sig av sina tankar kring en sommar i pandemins tecken.

Sommaren är äntligen här! Men kommer vi kunna njuta av den?

Alltså sommaren! Hur underbar? Man blir liksom helt nockad varje år över värmen och den sköna grönskan! Love it. Så mycket förväntningar som man hoppas ska besannas. Bara en så ljuvlig tid framför oss. För tänk om det här blir ”den perfekta sommaren?” Att den bjuder på sol, jordgubbar, bad, brunbrända ben, utan en massa regn och familjetjafs.

Men strax efter drömtankarna kommer i år corona-tankarna hack i häl. Detta monumentala skitår. Går det ens att ha en underbar sommar år 2020?

Hur gör man om man blir lite förkyld i sommar och semestrar på annan ort? Åker man hem i ilfart då och släpper sin sköna semester? Eller stannar kvar och lever på konserver och undviker all form av civilisation?

Folk verkar ändå ta covid 19 med ro nu. Fulla uteserveringar och mycket folk överallt. Jag har tom fått kramar till höger och vänster. Svårt att stå emot då och och istället veva med ”en torr corona-armbåge” verkar lite stelt eller?
Och kanske dom som kramar har rätt, att vi måste släppa lite på oron nu för att överleva vintern? Men frågan är om vår mirakulösa sjukvårdspersonal kramas. Skulle inte tro det.

Oavsett alla dessa potentiella sommarscenarion gör, eller tvingar i alla fall mig till att bara vara i nuet då allt är så ovisst. Och kanske kommer just den framtvingande ”bara vara i nuet” känslan ändå göra att det blir en bra sommar tros allt? I vårt senaste avsnitt pratar vi just om sommaren och våra tankar kring den. Lyssna gärna! 😀❤️

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required