10 vetenskapliga anledningar till varför du borde ta en öl varje dag.

En anledning till att dricka öl är att det är gott. Men visste du att det finns tio vetenskapligt bevisade anledningar till att dricka bira för att det är NYTTIGT? Kom ihåg att dricka måttliga i mängder, självklart är det inte bra att överkonsumera alkohol.

1. Forskare i USA har kommit fram till att personer som dricker måttliga mängder öl löper 19 procent mindre risk att dö under en specifik tidsperiod, jämfört med de som inte dricker någon öl alls. Samma forskare kom fram till att de som nobbar öl löper 56 procent högre risk att dö av hjärtsjukdomar, jämfört med de som då och då tar sig ett glas.

Foto: Flickr.

1

2. Öl med hög alkoholhalt gör dig smal. Det menar professorn Tim Spector vid King’s College i London. Till exempel hävdar han att belgisk öl är väldigt bra för magen.

Foto: Flickr.

2

3. Xanthohumol är ett ämne som finns i öl. Forskare vid Oregon State University tror att det ämnet motverkar både övervikt och åldersrelaterande förändringar.

Foto: Flickr.

3

4. En studie i ansedda New England Journal of Medicine slår fast att kvinnor som dricker en alkoholhaltig dryck om dagen löper mindre risk att drabbas av mentala problem när de blir äldre.

Foto: Flickr.

4

5. Ölmage? Om man ska tro forskarna vid UCL så är ölmagen en myt. Det finns enligt dem ingenting som bevisar att öldrickare är fetare än de som inte dricker. Eller de som dricker andra drycker, som vin eller sprit.

Foto: Flickr.

5

6. Om det står i Clinical Journal of the American Society of Nephrology, så måste det väl vara sant? En studie där slår fast att människor som drinker måttliga mängder öl löper 41 procent mindre risk att drabbas av njursten. Läsk? Det ökar riskerna.

Foto: Flickr.

6

7. Xanthohumol är som sagt ett ämne som finns i öl. Det ämnet motverkar inte bara övervikt, utan kan också skydda hjärnan mot sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons. Enligt forskare kan öl till och med göra dig smartare. Problemet? Du måste dricka runt 3 500 pints om dagen

Foto: Flickr.

7

8. Vitaminer och fibrer i öl? Jajemän. ”Du skulle bli förvånad över hur många nyttiga vitaminer det finns i öl”, säger österikaren Dr Stephan Domenig till Huffington Post.

Foto: Flickr.

8

9. Lite öl är även bra för din benstomme. Det framgår av en studie i Journal of the Science of Food and Agriculture.

Foto: Flickr.

9

10. Vill du ha en anledning till? Okej. Spara slumpen och häll den i håret. Skådespelerskan Catherine Zeta-Jones har avslöjat att hon använder öl för att få det perfekta håret.

Foto: Flickr.

10

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.