Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

8-årige pojken fick två nya händer via transplantation. Se resultatet av historiska operationen.

Vid två års ålder drabbades Zion Harvey av en allvarlig infektion och förlorade båda sina händer och sin ena fot. 6 år senare har han fått nya händer och underarmar – efter en historisk operation. – Jag ser fram emot att hänga i en klätterställning, säger 8-årige Zion.

När lille Zion förlorade båda sina händer och ena foten tvingades han dessutom genomgå en njurtransplantation. Det var också anledningen till att han i dag, vid 8 års ålder, har fått helt nya händer som det första barnet någonsin. Medicinerna efter den tidigare operationen gjorde att hans kropp klarade av den historiska operationen.

1

Transplantationen genomfördes i början av juli på The Children’s Hospital of Philadelphia och tog tio timmar. Enligt CBS News krävdes ett team på 40 läkare för att klara av den svåra operationen.

2

Benen i armarna sattes ihop med hjälp av stålplattor och skruvar. Kirurgiska tekniker satte sedan samman artärer och vener. När det var genomfört och blodet började flyta genom kärlen sydde läkarna ihop varje muskel och sena för sig. För att sedan sätta tillbaka nerver och sy ihop.

3

På en presskonferens under tisdagen visade Zion upp sina händer. De fungerar precis som de ska, förutom att han behöver bygga upp styrkan. Zions händer kommer också att växa i takt med resten av kroppen precis lika naturligt som för vem som helst.
– Jag ser fram emot att kunna hänga i en klätterställning, sa den lille pojken enligt CBS News.

4

Bildkälla: The Children’s Hospital of Philadelphia.

Här kan du följa Zions unika resa och se resultatet av operationen Helt otroligt!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna