9 vanor du inte tänker på – men som gör dig osexig i andras ögon

9 vanor du inte tänker på – men som gör dig osexig i andras ögon

Oavsett om du har en partner eller inte så vill du säkerligen inte uppfattas som oattraktiv eller ocharmig i andras ögon. Om andra attraheras av dig eller inte beror dock inte enbart på utseendet, långt ifrån. Forskning visar att det finns flera vanliga beteenden som gör personer mindre åtråvärda. Här kan du läsa om nio av dem.  

1. Lathet

Finns det någon som tycker att lathet är sexigt? svaret är nej. En latmask är ofta en person som får väldigt lite gjort och har svårt att hjälpa till eller ta tag i saker. En studie utförd på studenter under sex veckors tid visade att deras attraktion till andra i gruppen förändrades beroende på hur hjälpsamma och effektiva de var. 

2. Att sakna humor

En studie publicerad på National Library of Medicine visar att folk vill ha en partner med humor, då det uppfattas som sexigt. Det kan vara något att tänka på för den som är allvarlig av sig. 

3. Att sova för lite

Hur kan för lite sömn uppfattas som osexigt? kanske du tänker nu, men det är resultatet av det som gör dig mindre åtråvärd. Förutom det självklara, att för lite sömn gör att du ser tröttare ut, så framstår du som ansvarslös om du är uppe halva nätterna. Det finns en anledning till varför det heter skönhetssömn

Foto: Shutterstock

4. Att vara elak

Visst, ingen dras till någon som är för snäll, men en dålig attityd är inte attraherande. Personer som är snälla är mer önskvärda som partners än de som är elaka, det visar en kinesisk studie

5. Stress

Att vara avslappand inger ett lugn och en självsäkerhet, vilket får dig att uppfattas som attraktiv i andras ögon. Stress visar att du inte har kolla på situationen, vilket kan smitta av sig på andra i din närhet. 

6. Ditt kroppsspråk

Om du är intresserad av någon ska du ha i åtanke att ditt kroppspråk kommer att få personen att bilda en uppfattning om dig. Om du har dålig hållning eller armarna i kors som ett skydd eller kutar dig så kommer personen tro att du är osäker. Brösta upp dig och visa att du har självkänsla. 

Foto: Shutterstock

7. Att vara för stolt

Ingen gillar en skytmåns, därför kan vissa skrämmas iväg av någon som är ”för stolt”. Kom ihåg att inte agera för övertänd på stolthet. 

8. Att vara oärlig

Självklart vill man inte vara ihop med någon som är oärlig av sig. Om en person är intresserad av dig men märker att du kryddar sannigen eller ljuger om småsaker så kan de göra att intresser försvinner, då denne inte kan se dig som en partner. 

9. Hur du luktar

Att känna dofter är en av människans starkaste sinnen, därför kan vi känna särskilda känslor när vi känner en doft vi tycker om. När det kommer till partner vill folk att denne ska dofta gott, men inte för likt en själv. 

Foto: Shutterstock

Jag hade faktiskt ingen aning om hur stor roll de här sakerna spelar när det kommer till attraktion. Dela gärna för att tipsa andra, de kommer att tacka dig.