Äntligen! Ny funktion i iPhone ger dig 3 timmar längre batteritid.

I går presenterade Apple de stora förändringarna i sitt nya operativsystem iOS 9. En av de mer glädjande nyheterna för alla riktigt flitiga telefonanvändare: Ett strömspararläge som ger upp till 3 timmar längre batteritid.

Med iOS 9 har Apple valt att fokusera på prestanda. Man har bland annat gett Siri ett ansiktslyft – där Siri nu exempelvis ska kunna lägg till påminnelser från Safari, skriver iPhoneguiden.se.

Man lanserar också en helt ny nyhetsap: News. Användarna ska på ett enkelt sätt kunna läsa nyheter, välja mellan ämnen samt bokmärka nyheter för senare läsning.

Men den funktion som i alla fall fick mig att jubla var tillverkarens nya energisparafunktion. Ett strömspararläge stänger av onödiga funktioner när batteritiden är på väg att ta slut. Med hjälp av sensorer kommer din telefon också att kunna känna när skärmen är vänd nedåt och då stänga av den, skriver ladbible.com. Uppdateringen komemr ge användarna en extra timme batteritid, med ett lågenergi-läge kan användarna förbättre batteritiden med upp till 3 timmar.

Men Apple har också förbättrat appen anteckningar med flera funktioner, exempelvis kommer man ha möjlighet att rita och lägga till ”att göra”-listor.

iOS9 släpptes som betaversion i går och den fullständiga versionen står att vänta senare i höst.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.