Apotekarens bild på vad som händer i kroppen om du dricker en burk Coca Cola sprids som en löpeld.

Apotekbloggaren The Renegade Pharmacist har tagit reda på vad som händer i kroppen om man dricker en burk Coca Cola. Resultatet är skrämmande.

Den här bilden publicerade apotekaren på sin blogg med tillhörande text och förklaring på vad som händer i kroppen den närmsta timmen efter att ha druckit 33 cl Coca Cola. Nu sprider sig blogginlägget av tusentals på sociala medier.

Här är originalbilden.

Bildkälla: The Renegade Pharmacist.

kroppen

Och det här är vad som händer i din kropp efter 10 minuter:
10 teskedar socker går rakt ut i din kropp. Det är 100% av det rekommenderade dagliga intaget av socker. Enda anledningen till att du inte spyr upp det direkt är att fosforsyran i drycken dämpar den söta smaken. Fosforsyran är en ofärgad och luktfri vätska som har samma konsistens som sirap.

Efter 20 minuter:
Ditt blodsocker skjuter i höjden, och kroppen börjar pumpa ut insulin. Levern svarar genom att omvandla allt socker till fett.

Efter 40 minuter:
Nu har din kropp tagit upp allt koffein som finns i läsken. Dina pupiller blir större, blodtrycket stiger, och som effekt pumpar din lever ut ännu mer socker. Din hjärna blockar nu all adenosin, vilket gör att du inte kan känna trötthet.

Efter 45 minuter:
Din kropp pumpar ut dopamin vilket för att du känner dig glad. Det här är samma effekt som heroin har, men i mindre dos.

Efter en timme:
Fosforsyran har nu börjat binda kalcium, magnesium och zink i din tunntarm. Massa bra och viktiga ämnen som skulle ut i kroppen har nu fastnat i dina tarmar.

En stund senare:
När effekten lägger sig får du en sockerkrasch som kan göra dig lättirriterad och slö. Nu har du också kissat ut allt vatten som fanns i läsken, och med sig tog ditt kiss en massa nyttiga ämnen som din kropp behöver. Ämnen som hjälper kroppen att återställa vätskebalansen eller till och med stärka upp din benstruktur och dina tänder.

Känner du någon som gillar Coca Cola lite för mycket? Dela då den här artikeln med den personen så kanske den överväger att minska på läskintaget.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna