Brandmännens galna uppfinning gör succé på nätet – och kan rädda liv

Dubai är inte kända för att vara blyga när det kommer till nymodigheter, både gällande byggnader och prylar. Även om det mesta ofta handlar om att vara stört och värst har man nu tagit ett annorlunda och minst sagt häftigt kliv när det gäller att bekämpa bränder.

I likhet med Iron Man och andra superhjältar kommer man snart börja använda jet-packs och flygande brandmän för att mota de tilltagande bränderna i landet.

Det är Dubais civilförsvar som har gått ut med planer att använda jetpacks för att komma åt brinnande bilar på en bro genom att använda vattnet i anslutning till bron. 

Idéen bakom att använda jetpacks kommer ursprungligen från en tanke att komma åt deras höga skyskrapor vid brand och var länge inte mycket mer än ett rykte. Men nu har man alltså släppt en video som visar hur detta, projektet ”Dolphin”, skulle fungera för att möta de tilltagande bränderna i landet.

Det är den ökade urbaniseringen i landet som ligger bakom att det blivit allt fler bränder de senaste åren. Därför gick man officiellt ut med den här nyheten och en rad andra säkerhetsåtgärder för att motverka problemet. Förutom jetpacks berättade man även, förvisso väldigt vagt, om att använda nanoteknik för att bekämpa bränder. Alltså där man på atomär nivå bygger ihop och manipulerar materia för att uppnå speciella funktioner och egenskaper.

Även om användningen av jetpacks fortfarande är på demonivå så satsar Dubai mycket på andra högteknologiska projekt. Så snart som inom fem år kan ”Hyperloop One” vara en verklighet, ett transportsystem i vakuum där folk kan åka i 1220 kilometer i timmen.

Dubai gör verkligen inget halvhjärtat när det kommer till teknik. Nedanför kan man se videon över hur det fungerar, med tillhörande actionfylld musik. Framtiden ser redan ut att vara här.

Väldigt häftigt även om det bara är på demonivå.

Dela gärna vidare en bit av framtiden.