Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Danskarna har hittat ett knep som gör att jag ALDRIG mer riskerar böter.

Varje år åker hundratusentals svenskar dit för fortkörning. Mellan åren 2009-2011 rapporterade polisen drygt 350 000 fortkörare på de svenska vägarna och mörkertalet, de som inte åker dit, är så klart enormt.

Samtidigt sätts det upp allt mer fartkameror ute på de svenska vägarna, vars förhoppning så klart är att få så många som möjligt att sänka hastigheten. Samtidigt blir det allt dyrare att åka fast.

Men nu har den danska sidan finddetbilligt.dk (Hitta det billigt) kommit fram till ett knep som är fullkomligt genialiskt.

Sajten betonar att man inte vill ge sig in i den politiska debatten kring hastighetsbegränsningar och fartkameror, men att man ändå vill ge sina läsare chansen att spara pengar och utgifter som är väldigt onödiga och jobbiga att drabbas av. De har dessutom varit i kontakt med en representant från den danska polisen som bekräftat att detta sätt alltid fungerar och att polisen inte kan göra något åt det i och med att det är lagligt.

Och jag tycker detta är så briljant att jag måste dela med mig av det.

OBS: Det är upp till var och en att hålla koll på rådande hastigheter och varken Newsner eller finddetbilligt.dk kan ta avstånd för eventuella konsekvenser av knepet. Men det kommer att fungera.

Så hur fungerar detta knep?

Först och främst måste man hålla koll på vad hastighetsbegränsningen är på den aktuella sträckan. I Sverige finns det olika kategorier som oftast har någon av dessa hastighetsbegränsningar:

Tätbebyggt område:
30 km/h, 40 km/h eller 50 km/h

Landsväg:
70 km/h, 80 km/h, 90 km/h eller 100 km/h

Motorväg:
110 km/h alternativt 120 km/h

Men för att vara på den säkra sidan vilken hastighet som gäller på den sträcka du befinner dig på måste du vara uppmärksam på skyltar. Så här ser det ut när den aktuella hastigheten är 50 kilometer i timmen:

Foto: Most Photos.

hastighetsskylt_50

När du vet säkert vilken hastighet som råder på sträckan är det dags för steg 2, och även det är ett väldigt enkelt steg. Det är helt enkelt bara att kolla vad hastighetsmätaren visar, och så länge den visar max 50 kilometer i timmen när det är den aktuella hastighetsbegränsningen så är du helt utom risk att få böter:

hastighetsmatare_50

Jag vet, detta kan tyckas som ett jättenkelt knep och det är det också. Men det bästa av allt – det fungerar varje gång!

Varför är detta då viktigt? Jo, trafikverkets siffror visar att hastighetens relation till trafikolyckor är väldigt tydlig. Denna graf visar hur mycket risken för olycka förändras beroende till hur man håller sig till hastighetsbegränsningen.

Foto: Trafikverket.

2

Och än i dag är det uppenbarligen många som inte känner till detta knep, så dela med dig till dina vänner och hjälp dem till en säkrare resa i trafiken.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna

 

Läs mer om...