Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Därför beter du dig som du gör på fyllan. Forskarna förklarar 5 dummaste sakerna du gör när du är full.

Efter att ha läst det här faller mycket på plats.

Vi vet alla hur det känns efter en hård utekväll. Som en film spelas alla mindre kloka beslut upp från gårdagen och vi vill bara sjunka genom sängen där vi ligger i vår bakfylla.

Här är de vetenskapliga förklaringarna varför vi beter oss som vi gör när vi är fulla.

1. Anledningen till att man säger och gör saker man egentligen inte menar.

Sometimes-it´s-better-to-be-quiet-to-start-saying-stupid-things---Imgur-(1)

Ofta har jag fått höra att fulla personer faktiskt säger det nyktra människor går runt och tänker. Men enligt den här forskningen behöver inte alkohol vara det sanningsserum det ofta utges för att vara.

Det första som påverkas när man dricker är funktionerna i hjärnans frontallob. Frontalloben styr förståelsen för sociala regler, impulskontrollen och andra karaktärsdrag som är typiska för den intelligenta människan. Ju mer vi dricker desto mindre självmedvetna blir vi.

På det stora hela så finns alltså inga vetenskapliga bevis som stödjer att vad mitt fulla jag säger faktiskt är vad mitt nyktra jag vill.

2. Varför man äter massa skräpmat.

Drunk Man Eating Popcorn In The Rain At College Football Game - Imgur

Det spelar ingen roll om jag bara dricker alg-smoothies och äter RAW-food på veckorna. När helgen och utgången kommer förvandlas jag till en person som vill ha jordnötsringar intravenöst. Jag har avslutat varje utekväll så långt jag kan minnas med 6 cheeseburgare och oanständiga mängder pucko. Jag lär alltid förbli en slav för det här.

Den här forskningen menar dock att jag mer eller mindre inte har något val. När man dricker alkohol får man ett snudd på oemotståndligt sug efter flottig mat automatiskt, så indirekt säger forskningen att det inte är mitt fulla jag klockan halv fyra som fattar beslutet att äta nutella direkt ur burken – det bestämde den första ölen jag tog tio timmar tidigare.

3. Att man fylle-smsar sitt ex

My reaction the next morning after drunk texting my ex. - Imgur

”Jag älskar dig och vill att vi blir tillsammans igen”. Ett mindre klokt sms skickat till mitt ex bara några veckor efter att vi bestämde oss för att göra slut. Jag tror att jag kan ha citerat stora delar av Håkan Hellströms ”Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din” i sms:et också. Många känner säkert igen sig.

Enligt en forskare vid universitetet i Missouri i USA visste jag precis vad jag gjorde när jag skickade sms:et – problemet var bara att alkoholen tagit bort alarmsignalen i hjärnan som vanligtvis brukar varna mig när jag är på väg att göra något dumt.

Så kom ihåg det nästa gång du fylle-smsar ditt ex. Du vet precis vad du håller på med – ditt fulla jag kommer dock inte bry sig.

4. Orsaken till att man går hem med människor man inte skulle göra om man var nykter.

pick up line - Imgur

Just då såg tjejen i baren ut som Nicole Kidman i Eyes Wide Shut.
Dagen efter berättar mina kompisar att personen jag hånglade oblygt med mitt på dansgolvet verkligen inte var min typ. När jag såg henne igen märkte jag att så faktiskt var fallet och det finns tydligen en förklaring till det.

Massvis med forskning stödjer att människan ofta attraherats av symmetri i ansiktet hos motparten.

I onyktert tillstånd så störs förmågan att upptäcka symmetriska drag på andra människor vilket kan leda till överraskande val av hångelpartner! Människor du vanligtvis inte attraheras av blir helt plötsligt rena drömmar att beskåda, och man vill inget hellre än att sätta tänderna i dem.

Jag tycker detta härligt fenomen, då man får upptäcka former av skönhet man inte visste att man ville ha!

5. Förklaringen varför man tappar bort saker.

MRW I'm stuck in an infinite loop and can't stop dropping the phone. - Imgur

Finmotorik och minne är två bra grejer att ha om man vill behålla sina personliga ägodelar. Tyvärr försämras båda de här egenskaperna hos mig i takt med att jag dricker, och är bidragande orsaker till att de tre senaste mobiltelefoner jag ägt numera ligger på havets botten. Vem var det som bestämde att man måste fira midsommar vid vattnet? Med obligatorisk båtåkning?

Egentligen är det inte så konstigt att mobiltelefonen hamnar på villovägar. Dina muskler är faktiskt inte är kapabla att finjustera rörelsen som ska leda mobilen till fickan utan verkar tycka att Mälaren är en minst lika bra plats för förvaring.

I kombination med att alkoholen försämrar ditt minne så är dina prylar nästan ämnade att hamna på villovägar. Kedjereaktionen av motorisk klumpighet och det faktum att du glömmer var prylarna egentligen hamnar resulterar många gånger i borttappade saker.

Hur jag än försöker att behålla grejerna så är det lönlöst. Jag vill ha kvar mina grejer – alkoholen vill det inte.
Någon som känner igen sig? Dela gärna artikeln med era vänner.
Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...