Därför lever du längre – om du är kaffedrickare

Att det finns flera fördelar med att dricka kaffe kanske du redan visste, men att det kan förlänga livstiden är för många okänt. Nu har forskare hittat orsaken till varför kaffedrickare lever längre än de som inte dricker det. 

Flera tidigare studier har visat ett samband mellan kaffedrickare och längre livstid, men forskarna har inte varit övertygande om vad detta beror på, fram till nu.

En ny studie som gjorts vid Stanford University School of Medicine visar att kaffe innehåller ett ämne som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket har resulterat i positiva hälsoeffekter hos flera äldre. Studien som är publicerad i Nature Medicine visar att människor som blir äldre löper stor risk att drabbas av inflammationer som leder till hjärt- och kärlsjukdomar, samt alzheimers. Men dessa kan alltså motverkas genom ett högt intag av kaffe, det skriver Aftonbladet.
– Att något som många dricker, och faktiskt tycker om att dricka, kan ha en direkt fördel kom som en överraskning för oss, säger Mark Davis, forskare vid Stanford University, på universitetets hemsida

Nu kan du dricka flera koppar med gott samvete. Dela gärna nyheten med andra kaffeälskare.