Därför ska du aldrig mer bädda sängen.

Ända sedan jag var liten har jag hört mina föräldrar tjata på mig om att jag måste bädda sängen och jag misstänker att jag hade gjort samma sak till mina barn om jag väl får några. Men efter att ha läst det här kommer jag nog att ändra uppfattning i frågan…

Den här rapporten är riktigt goda nyheter för alla oss som gärna slarvar med att bädda våra sängar. Det är faktiskt bättre för dig och bäddar för ett renligare och mer hälsosamt liv, skriver New Zeeland Herald.

Hur kan det då vara såhär? Jo, när vi sover under natten svettas vi och tappar samtidigt skinn som då hamnar överallt i sängen. Detta blir då rena smörgåsbordet för alla kvalster som lever i våra sovrum.

När vi sedan bäddar sängen stänger vi samtidigt in kvalstren, som enligt artikeln kan vara så många som 1,5 miljoner (!), under täcket och låter dom kalasa på våra skinnrester under hela dagen.

Om vi i stället låter bli att bädda sängen utsätts de små inkräktarna för såväl frisk luft som för dagsljus, något som gör förhållandena betydligt tuffare för kvalstren.

– Vi vet att kvalstren bara kan överleva genom att ta in vatten från atmosfären via små körtlar på utsidan av sina kroppar, säger doktor Stephen Pretlove vid Kingstons Universitet till New Zeeland Herald.

Det är helt enkelt ett riktigt smart val att lämna sängen precis som den var när du vaknade.

– Något så enkelt som att lämna sängen obäddad under hela dagen kan få bort fukten från lakanen och madrassen vilket leder till att kvalstren helt enkelt torkar ut och till sist dör, säger Stephen Pretlove.

Tycker du precis som jag att det här är riktigt goda nyheter? Då får du gärna dela det här vidare till dina vänner som också brukar slarva med att bädda sängen – det är ju faktiskt riktigt smart!

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna