Därför tjänar olydiga barn mer pengar som vuxna, enligt forskarna.

Personer som inte lyssnade på sina föräldrar som barn tjänar bättre som vuxna. Det visar forskning som publicerats i tidsskriften Development Psychology.    

Det är Fortune Magazine som har uppmärksammat forskningen som var ett samarbete mellan Luxemburgs Universitet, The Free University of Berlin och University of Illinois.

I studien har data från 745 barn i Luxemburg analyserats. Redan 1968 började forskarna samla in datan och fyrtio år senare, 2008, jämfördes barnens karriärer.

Den information som samlades in var bland annat socioekonomisk bakgrund och iq, faktorer som påverkar sannolikheten för en framgångsrik karriär, och vid sammanställningen 2008 fann forskarna att rebellerna, barnen som bröt mot föräldrarnas regler, hade högre löner än övriga som vuxna.
– Vi kan anta att elever som fick höga poäng på den här skalan kan tänkas tjäna mer eftersom de har en större benägenhet att vara mer krävande i kritiska situationer som till exempel löneförhandlingar, skriver forskarna i sin studie.

Fortune Magazine skriver också att forskningen visade att barn som inte gör som föräldrarna säger har en större benägenhet att stå upp för sina egna intressen och mål. Vilket i förlängningen kan innebära högre lön i arbetslivet som vuxen.

Bildkälla: Shutterstock.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna