Det här betyder dina 9 vanligaste drömmar egentligen.

I snitt drömmer vi 100 000 drömmar under vår livstid och har ungefär samma drömmar oavsett var i världen vi bor. Har du länge undrat över vad dina drömmar betyder? Här är de 9 vanligaste och dess betydelser.

1. Du drömmer att du faller.

Att drömma att man faller är en av våra vanligaste drömmar och handlar ofta om en rädsla. En rädsla att tappa kontrollen, att bli avslöjad eller att tappa masken. Men i vissa fall kan det också handla om att ”komma ner på jorden”, att vara lite mer realistisk och lite mer närvarande i sin situation.

Bildkälla: Shutterstock

faller

2. Du tappar tänderna.

Att drömma att du tappar tänderna visar att du är orolig över ditt utseende och oroar dig över hur andra uppfattar dig. Det kan också handla om att du är rädd för att göra bort dig själv inför andra. Forskning visar också att ju äldre man blir desto oftare drömmer man om att tappa tänderna, speciellt kvinnor.

Bildkälla: Shutterstock.

tander

3. Du har en romans med någon som inte är din partner.

Att drömma om förälskelse eller att man har sex med någon annan än sin partner behöver inte betyda att förhållandet är dåligt. Dr Patricia Garfield, författare till bland annat ”Creative dreaming”, menar att det ofta har att göra med att du saknar något i din relation. Till exempel ömhet och tillgivenhet.

Bildkälla: Shutterstock.

romans

4. Du står naken inför en folkmassa.

Att drömma att du står blottad inför människor är ett vanligt tecken på sårbarhet menar Dr Patricia Garfield. Det kan handla om en händelse eller event som ska äga rum eller att du står inför en viktig utmaning på jobbet.

Bildkälla: Shutterstock.

naken

5. Du kommer för sent och missar flyget.

Att missa ett viktigt flyg eller annan transport kan betyda att du är frustrerad över att gå miste om en viktig möjlighet i livet. Det är väldigt vanligt när du står inför ett stort beslut.

Bildkälla: Shutterstock.

flyget

6. Du blir jagad.

Att drömma att du blir jagad kan betyda att man försöker undvika något eller någon. Det kan vara en konflikt som du inte vill ta tag i eller en människa som du inte vågar säga vad du tycker om. Du är stressad över något, antingen på jobbet eller i privatlivet. Drömmer du ofta samma sak kan det vara en rädsla du burit på länge.

Bildkälla: Mostphotos.

jagad

7. Du drömmer om döden.

Att drömma om döden är mycket vanligt och är en enorm laddning för oss. Döden är, för många, vår största skräck och väcker olust och fruktan. Men om en död person dyker upp i drömmen kan det handla om saknad och längtan. Att drömma om sin egen död kan handla om dödsångest men också om att livssituationen är direkt farlig för dig.

Bildkälla: Shutterstock.

dod

8. Du drömmer om djur.

Djur i drömmar handlar ofta om att du känner dig dragen till naturen och överlevnad. Om du drömmer att du blir jagad av ett rovdjur betyder det att du håller tillbaka känslor som rädsla eller aggressivitet.

Bildkälla: Mostphotos.

rovdjur

9. Drömmar om kändisar.

Kända personer signalerar beundran, makt och inflytande och att drömma om kändisar kan betyda att man ser dem som förebilder. Kanske känner du dig lite alldaglig och vill ha lite extra glans på livet? Kvinnor drömmer att de har sex med kändisar dubbelt så ofta som män.

Bildkälla: Twitter.

selfie

Bonus:

Har du svårt att komma ihåg dina drömmar? Här är tre smarta knep för att minnas dem bättre.
1. Ha alltid penna och papper bredvid sängen och var beredd att direkt skriva upp dem när du vaknar.
2. Skriv ”Jag kommer ihåg mina drömmar när jag vaknar” på en lapp och lägg under kudden.
3. Ligg kvar en stund i sängen när du vaknar och blunda för att memorera dina drömmar.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna