Experten: Att äta choklad och dricka vin hjälper dig att gå ned i vikt.

Det låter nästan för bra för att vara sant. Men forskaren Tim Spector på King’s College London i England är övertygad: att dricka vin och äta choklad hjälper dig att gå ned i vikt och bli smalare. Det här är ju underbar läsning – nu kan jag äntligen njuta av godsaker utan dåligt samvete!

Förutom choklad och vin menar den brittiska professorn Tim Spector att såväl nötter som kaffe och mjölkprodukter är rätt väg att gå för att må bra och bli smalare.

Anledningen? Han hävdar att en lyckad diet inte handlar om att räkna kalorier – utan om vilka bakterier du har i magen.

– Ju mer varierad mat vi äter, desto mer variation av mikrober hamnar i våra kroppar, vilket gör oss mer hälsosamma, säger Tim Spector enligt Daily Mail.

Att äta rätt mat leder enligt Tim Spector alltså till att du odlar en rikare bakterieflora, något som gör dig smalare och friskare. Han konstaterar att opastöriserad ost är bland det bästa du kan stoppa i dig då det är en rik källa till goda mikrober – samtidigt som exempelvis olja, nötter och frön fungerar som gödningsmedel för de hälsosamma mikroberna.

– Alla borde behandla sin mage som en vacker engelsk trädgård. Ju mer variation i mikroberna och maten vi äter, desto mer blommor får våra trädgårdar samtidigt som de ser mer hälsosamma ut, säger Spector enligt Daily Mail.

Rådet är med andra ord glasklart.

– Njut av lite ost, choklad och rödvin, säger Tim Spector.

Det tackar jag för.

Dela gärna den här underbara nyheten vidare till alla du känner som älskar choklad och vin!