Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Forskare har skapat ett träd som det kan växa 40 olika frukter på.

Det här trädet borde alla ha vilja ha i sin trädgård.

Genom att använda en speciell sorts ympning har en professor på Syracuse University lyckats skapa ett träd som kan bära över 40 olika sorters frukt. Allt från persikor, nektariner, aprikoser, körsbär och mandel.

Bildkälla

trad1

Sam Van Aken har arbetat med det här i många år och skurit av mängder med knoppar och grenar och fäst dem på sitt basträd som han kallar “the working tree”. Nu finns flera likadana träd utplanterade på olika platser i USA och de har fått namnet ”Tree of 40 Fruit”.

På våren blommar träden i lila och rosa blommor och på sommaren bär det frukter av olika sorter.

Bildkälla

trad

Sam Van Aken har arbetat med flera olika odlare, fast de har inte riktigt förstått syftet med projektet. Frukterna blir mogna vid olika tillfällen, och det försvårar skörden eftersom man måste återvända till samma träd flera gånger.

Men Sam Van Aken ser inte projektet som något praktiskt, utan snarare som ett konstprojekt. Han vill att hans träd ska planeras på ställen där många människor rör sig, och där det väcker uppmärksamhet.

Bildkälla

trad3

Jag tycker dock att det verkar väldigt praktiskt också. Att få 40 olika frukter i ett träd skulle underlätta mycket i min trädgård!

I filmen nedan kan du se en intervju med Sam Van Aken och hans arbete.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.