Forskare slår fast: Morgontrötta personer smartare än andra

Är du en sådan som gillar att ligga och dra dig i sängen på morgonen?

Enligt en brittisk studie så är det ett tecken på att du är både smartare och mer kreativ än andra.

Vi är många som älskar den där känslan att få ligga kvar en extra stund i sängen när väckarklockan ringer. Att inte stiga upp direkt, utan i stället trycka på snooze-knappen ett antal gånger, är enligt många något av det bästa som finns.

Nu kommer dessutom ett glädjande besked för alla morgontrötta personer. I den brittiska studien ”Why night owls are more intelligent” kommer forskarna Satoshi Kanazawa och Kaja Perina fram till att det är ett tecken på intelligens att kunna ha kontroll på när man går och lägger sig och när man vaknar.

Snooze-knappen, som är en relativt ny uppfinning, har inte varit en del av evolutionen – och att kunna använda den för att reglera sin sömn är alltså ett tecken på att man är smart.

Kan du känna av vad kroppen vill tyder det, enligt studien, på att du är bra på att följa dina ambitioner och att ta hand om dina problem på ett bra sätt. Det innebär att du kan se dig som kreativ och självständig.

Allt det positiva som du kan tillskriva dig själv som van snooze-knapp-användare innebär dessutom att du är en lycklig person.

Med andra ord behöver du inte längre ha dåligt samvete om du är en morgontrött person. Klappa dig i stället på axeln och var stolt över hur smart du är.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna