Forskarna: Därför ska du låta dina barn äta snorkråkor – och även göra det själv

Om du hör till de som brukar eller skulle kunna säga åt ett barn att inte stoppa snorkråkor i munnen kanske du ändrar din åsikt nu. Forskning visar nämlingen stora fördelar med att äta snorkråkor, och det gäller inte bara barn.  

Du bör inte hindra ett barn från att peta i näsan och stoppa kråkorna i munnen, i alla fall inte enligt brittiska The Mirror som rapporterar om forskarnas nya upptäckt. En studie publicerad i US National Library of Medicine visar att snorätande har flera hälsofördelar. 

Forskarna konstaterar att snor innehåller bra bakterier som skyddar tändernas barriär och emalj, samtidigt som salivslemmet i snoret skyddar tänderna mot hål. 

Enligt The Mirror har det ocså visat sig att slemmet i snor kan skydda mot magsår, andingsinfektioner och till och med HIV, därför är det dumt att stoppa ett barn från att äta snor. 
– Att äta de torkade resterna av det du gräver ut är ett bra sätt att stärka kroppens immunförsvar. Ur en medicinsk synpunkt är det helt logiskt och en naturlig sak att göra, säger lungspecialisten Freidrich Bischinger till The Mirror.

Att svälja snorkråkor är alltså inget farligt, tvärtom så stärker det immunförsvaret enligt forskningen. Frågan är bara hur sugen man är på att själv äta snor. Dela gärna denna överraskande nyhet med andra.