Forskarna: Din sovposition avslöjar hur bra ditt förhållande är.

Att titta på hur du sover kan avslöja hur du är som person. Om du till exempel sover mycket på ryggen betyder det att du är en stark, tyst person och om du sover på magen betyder det att du är en öppen, social och lekfull person. Men vad händer egentligen när man lägger två helt olika personligheter i en säng? Genom att titta på hur du och din partner sover tillsammans kan ni ta reda på hur ni har det i er relation.

Patti Wood, expert på kroppsspråk och författare till Success Signals, A Guide to Reading Body Language, menar att det man inte pratar om i sin relation kan visa sig i sängen när man sover.
Här är de tio vanligaste positionerna i sängen och vad de betyder.

1. ”Skeden”.

Enligt en studie gjord av relationspsykologen Corrine Sweet sover endast en femtedel av alla par i positionen ”skeden”. Det betyder att den ena partnern intar en skyddande ställning över den andra. Enligt Patti Wood betyder den också ”jag litar på dig”.

skeden

2. ”Den lösa skeden”.

Nyförälskade par brukar ofta ha den mest fysiska kontakten i sängen, men när relationen har mognat släpper man taget.
Enligt forskaren Paul Rosenblatt är den ”lösa skeden” är ett typiskt exempel på när en relation har mognat och paret hellre vill ligga i en position som ger maximal sömn.

losa skeden

3. ”Jakten”.

Den här positionen liknar ”skeden” och kan betyda två saker. Dels att personen som blir ”jagad” vill bli förföljd och spelar svår. Men enligt författaren Samuel Dunkell kan det också betyda att personen vill ha utrymme.

jakten

4. ”Triangeln”.

”Triangeln” är en extremt intim position och ännu mer sällsynt än ”skeden”. Den förekommer mest efter sex eller när det är en ny relation.

triangeln

Triangeln behöver dock inte bara betyda att det är en bra relation. Enligt psykologen Elizabeth Flynn Campbell kan det också betyda att paret är allt för beroende av varandra och rädda för att sova isär.

5. ”Den upplösande knuten”.

Den här positionen startar med ”skeden” men släpps efter ungefär tio minuter.
Denna position är ett tecken på en starkare relation än ”triangeln”. Ändå är det bara åtta procent som sover så. Det är en kompromiss mellan att vara intim och självständig, det bästa av två världar.

knop

6. ”Den fria kärleken”.

Var inte orolig om du och din partner sover åt motsatt håll med mellanrum, det är faktiskt bra. Enligt en studie, gjord av relationspsykologen Corrine Sweet, betyder det att man är sammankopplade och säkra i sin relation. Denna position visar både på närhet och självständighet i relationen.

frihet

7. ”Ryggkyssaren”.

Att sova rygg mot rygg men röra varandra med ryggen eller rumpan visar också på en trygg och mogen relation. Men det är även en position för nyförälskade par.

ryggkyss

Enligt psykologen Corrine Sweet betyder det att båda är avslappnade och bekväma med varandra. Ändå är denna position mer vanlig hos nyförälskade par, eller för dem som varit tillsammans kortare än ett år.

8. ”Omfamningen”.

Den här mysiga positionen är mest förekommande i nya relationer. Psykologen Shirley Glass skriver; ”Positionen stärker känslan av kamratskap och trygghet”.

nuzz

9. ”Ben-kramaren”.

Om din partner rör dig med benet eller foten betyder det att hen söker sexuell eller emotionell beröring enligt författaren Patti Wood. Ett par slingrande ben är också ett tecken på att ni inte kan få nog av varandra, inte ens i sömnen. ”Ni fungerar väldigt bra som par, ni avslutar troligen varandras meningar och tar bra hand om varandra”, säger Wood.

benkram

10. ”Sjöstjärnan”.

Om din partner intar en position liknande en sjöstjärna tenderar hen att vara självisk, speciellt om personen börjar putta den andra över kanten. Om detta händer är det nog läge att ha ett snack om er relation och försöka hitta tillbaka till ”den upplösande knuten”.

sjostjarnan

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.