Forskarnas otroliga upptäckt – kan ha hittat tecken på utomjordiskt liv

Rymden är någonting som jag verkligen fascineras av. Men den kanske största frågan om vi är ensamma eller inte är fortfarande olöst.

Men nu kan gåtan vara på väg att få sitt svar.

Forskare har nämligen fångat upp några väldigt märkliga ljud – och de tror det kan handla om liv från en annan del av rymden.

Det är forskare från universitet i kanadensiska Quebec som publicerat upptäckten i en ny studie.

Forskarduon EF Borra och E Trottier har studerat och analyserat ljud från över två miljoner stjärnor – och på 234 av dem har dessa märkliga ljudvågor upptäckts. De vet inte exakt vad signalerna betyder men konstaterar att det kan vara ett sätt för utomjordiskt liv att få kontakt med oss på jorden. 

”Vi ser att de detekterade signalerna har exakt samma form som en signal (från utomjordisk intelligens) som förutspåddes i den tidigare studien och är därför överens om den här hypotesen”, skriver forskarna enligt The Independent

Borra och Trottier kommer nu använda olika typer av instrument för att komma underfund med vad de märkliga ljuden verkligen är. Samtidigt menar de att det inte går att dra slutsatsen att det är utomjordiskt liv det rör sig om.  

UFO-organisationen Breakthrough Initiatives, som bland annat stöttas av Mark Zuckerberg och Stephen Hawking, konstaterar att forskarnas upptäckt är väldigt intressant. 

”Extraordinära påståenden kräver dock extraordinära bevis”, säger de enligt The Independent.

Forskarnas upptäckt är inga bevis, men visst är det en spännande iakttagelse. Jag tror bestämt att det finns liv i rymden, vad tror du? Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook.