Forskarnas studier visar: glass till frukost gör att du presterar bättre

Att få äta glass till frukost var något man drömde om som barn men aldrig fick göra. Nu är det dock fritt fram att starta dagen med en skål, i alla fall om man ska lyssna på forskarna. En studie vid Tokyo universitet visar nämligen att personer som äter glass till frukost fokuserar och presterar bättre.

Det låter för bra för att vara sant – men forskarna har talat: glass till frukost är bra för dig. Upptäckten gjordes vid Tokyos Kyorin University, där en professor vid namn Yoshihiko Koga lät flera testgrupper äta, eller inte äta glass till frukost för att sedan utföra mentala experiment. 

Den grupp som inte fick äta glass efter att de vaknat visade sig ha sämre reaktionsförmåga, och tog längre tid på sig att bearbeta information. För att se så att den andra gruppens snabba tänkade inte berodde på det faktum att de serverades något kallt som gjorde att hjärnan vaknade till, upprepade hon experimentet fast med iskallt vatten. 

Den grupp som fick starta dagen med kallt vatten hade något bättre reaktionsförmåga än de som inte fick någonting, men fortfarande visade glassätarna överlägset bäst resultat i testerna, det skriver The Telegraph

Prof Koga, som är psykospecialist, tror att studiens resultat kan bero på två anledningar: antingen att det är en speciell ingrediens i glassen som ligger bakom den snabba reaktionsförmågan. Eller det enligt honom mest troliga: att glass triggar igång positiva känslor som i sin tur ger energi.

Många andra forskarna och nutrionister ställer sig skeptiska till vad studien vid Tokyos Kyorin University visar, men sambandet mellan glassfrukost och mentalt presterande fortsätter att undersökas. Till dess att motsatsen bevisas kan en skopa glass göra dig mer fokuserad.

Dela gärna om du gillar forskarnas upptäckt om glass till frukost.

Publicerad av Newsner vetenskap