Forskning visar: Det är möjligt att bli kär redan vid första ögonkastet.

Vem drömmer inte om att bli kär vid första ögonkastet? Att få uppleva en attraktion och omedelbar själslig kontakt till någon efter att bara ha sett den personen en gång, vill inte alla känna den känslan någon gång?

Den stora frågan, som många fortfarande söker svaret på, är om det faktiskt går. 51% av kvinnorna och 41% av männen tror inte att kärlek vid första ögonkastet är möjligt. Men vem kan klandra dom, hur går det till att bli kär i någon du inte känner?

Det har gjorts en studie där 5000 singlar mellan 21 och 70 år deltagit, och faktum är att hela 51% av männen och 29% av kvinnorna i studien har varit med om kärlek vid första ögonkastet.

Hur det kommer sig vet man ännu inte, men forskarna menar att det är psykiskt möjligt att bli kär vid första ögonkastet. Grunden till att bli kär sker i tre steg: romantik, sexuell lust och djupa känslor av tillgivenhet. Om vi någon gång uppnår alla dessa tre släpper hjärnan ut stora mängder av hormonet dopamin.

– Dopaminet styr vilja, lust, tvångstankar, fokus, energi och motivation. säger Dr. Helen Fisher, biologisk antropolog på Rutgers University.

Tänk dig själv: någon går emot dig, och du ser direkt att den personen är väldigt attraktiv. Ni passerar varandra, varpå du känner lukten av den underbara parfymen. Du bara vet. Du vet att det är rätt. Det betyder att du uppnått alla tre steg.

Dr. Fisher säger också din hjärna visar ungefär lika mycket aktivitet när du är kär som när du har tagit heroin. Tankarna bara sprutar. Det är så det är att vara kär. Och det går faktiskt att bli kär vid första ögonkastet.

Foto: Youtube

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.