Forskning visar: Rödhåriga är genetiskt överlägsna.

Jag är själv lite rödlätt och därför blev jag riktigt glad när jag nåddes av den här nyheten. Efter att ha läst det här kan alla vi rödhåriga sträcka lite extra på oss.

I en studie från Ålborgs universitet kommer riktigt spännande läsning. I studien framkommer nämligen att den lilla gen, kallad MC1R, som ligger bakom den röda hårfärgen är en riktig supergen.

Redan 2012 kunde nämligen forskare vid universitet se att rödhåriga personer är bättre än andra på uthärda vissa typer av smärta, skriver BT. Exempelvis klarar personer med rött hår bättre av att hantera smärtan från stick, press eller den brännande hettan från stark mat.

Detsamma gäller när det kommer till mediciner. Rödhåriga kan generellt vara svåra att bedöva, men å andra sidan har de visat sig svara bättre än genomsnittet på vissa typer av läkemedel.

Men inte nog med det. En brittisk-amerikansk studie visar nämligen att rödhåriga har upp till fyra gånger större chans att få jobb som VD.

Så inte nog med att rödhåriga är en väldigt unik skara, endast två procent av jordens befolkning beräknas vara rödlätta, de är dessutom genetiskt överlägsna oss andra. Inte illa!

Är du eller någon du känner rödhårig? Dela då gärna det här vidare så att de kan få läsa de goda nyheterna!