Här är huskuren med bara 3 ingredienser som får bort huvudvärken.

Många av oss drabbas då och då av huvudvärk. Och det finns få saker som är värre än en riktigt ihärdig huvudvärk som vägrar ge med sig. En del tar tabletter, men det brukar inte hjälpa särskilt bra när värken är riktigt illa. Och flera av oss är inte särskilt förtjusta i att trycka i oss alldeles för många värktabletter. Men det finns alternativ: huskurer med naturliga ingredienser till exempel – som har hjälpt oss så många gånger förr. Hr är en huskur som sägs hjälpa mot huvudvärken på nolltid. Hur väl den hjälper vet jag inte – men den är helt klart värd att testa!

Huvudvärk är ingenting att leka med. Det kan göra rejält ont, de vet alla av oss som drabbas av det då och då. Och de flesta gör allt de kan för att bli av med värken: försöker sova, dricker mängder med vatten, tar värktabletter eller kanske använder en värmekudde.

Bildkälla: Mostphotos

1093386-grimacing-woman-suffering-a-headache

Men nu kan du sluta med allt det. Här är huskuren som ska göra mirakel.

Det här behöver du:

• 10 vitlöksklyftor
• 500 gram honung
• Några kort svartpeppar

Bildkälla: Mostphotos

4356585-garlic

Så här gör du:
• Skala och halvera vitlöksklyftorna.
• Lägg vitlöken i ett glas eller en burk, fyll på med honung och strö över peppar.
• Förslut glaset eller burken och låt stå i fem dagar.

När du känner att huvudvärken kommer krypande är det bara att ta en sked. Se till att du får med både vitlök och en bit peppar på skeden. Du kan också ta en sked varje dag för att förebygga huvudvärken innan den ens kommer.

Bildkälla: Mostphotos

2170257-jar-of-honey-and-spoon

Honung har antibakteriella egenskaper och kan förebygga infektioner. Även vitlök har många bra egenskaper, bland annat är den bra mot förkylningar och stärker immunförsvaret. Så detta är helt klart värt att testa för den som brukar drabbas av huvudvärk. Eller kanske har du någon egen huskur?

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna