Han slog i huvudet och tappade minnet. 30 år senare löser han sitt eget försvinnande.

Wow! Den här historien är verkligen som hämtat ur en biofilm. En 21-årig kille med mentala problem försvinner spårlöst… 30 år senare kommer en man in på ett socialkontor och berättar en otrolig berättelse. Jag älskar lyckliga slut. Och även om det tog 30 år innan den här familjen fick sitt lyckliga slut så är de otroligt tacksamma idag för den nya chansen. Läs gärna och dela vidare om du vill sprida en glad nyhet idag!  

1986 försvann 21-åriga Edgar Latulip från sitt gruppboende i Kitchener, Ontario i Kanada. Sista gången hans mor, Sylva Wilson, såg honom var på sjukhuset. Edgar hade haft mentala problem som barn och hade tidigare samma år försökt tagit sitt eget liv.

När han försvann utan ett spår var det inte mycket man kunde göra. Polisen befarade det värsta, att han hade lyckats begå självmord den här gången.

Sylvia misstänkte att ett brott låg bakom hennes sons försvinnande – men verkligheten visade sig vara betydligt märkligare än någon kunde ana. 

Edgar löste själv brottet

Nu, 30 år senare har historien fått en lösning som är så pass otrolig att den skulle kunna vara hämtat från en såpopera som Days of our Life. Men det har alltså hänt i verkligheten. Och det var Edgar själv som löste gåtan.

Det visade nämligen sig att Edgar Latulip hade fått ett slag i huvudet och tappat minnet för över 30 år sedan. Fram tills nyligen hade han ingen aning om vem han var. 

Men i januari i år kom minnet plötsligt tillbaka till honom och han kom ihåg vad han hette. Då letade Edgar upp en socialarbetare och berättade vem han var. Senare har ett DNA-test bekräftat att han verkligen är den unge mannen som försvann för över 30 år sedan.

Hela den hr tiden har han bott 13 mil från den plats där han senast sågs senast för 30 år sedan. Både polisen och socialtjänsten är chockade av händelsen – men Edgars familj är så klart glada att återförenas med sin son och att äntligen få svar på gåtan.

”Det här är det enda fallet jag känner till där vi har lyckats hitta någon som varit försvunnen så här länge, säger Duane Gingerich vid Ontario polisen till CTV News.

Nu planerar Edagar och hans familj att bygga upp en relation och ta igen för den förlorade tiden.

Jag älskar lyckliga slut. Dela gärna den här historien vidare för att visa att inget är omöjligt!
Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: