Hawaii förbjuder plastpåsar i matbutiker för att stoppa allt skräp i haven.

I veckan beslutade delstaten Hawaii att förbjuda plastpåsar i matbutiker. Detta innebär att Hawaii är den första delstaten i USA som helt förbjuder plastpåsar i matbutiker, skriver Huffington Post.

I dag är platspåsar förbjudna på flera platser runtom världen, bland annat i Dhaka i Bangladesh och i delstaterna Maharashtra, Rajastan och Madhya Pradesh i Indien, enligt Aftonbladet.

Nu blir det även förbjudet med plastpåsar i den amerikanska delstaten Hawaii. Det nya förbudet innebär att matbutiker inte får distribuera plastpåsar i handeln. Detta görs för att stoppa allt skräp i haven.

Plast är inte ett biologiskt nedbrytbart material och en av de största skräpbovarna för haven.
USA är dessutom ett av länderna i världen som bidrar allra mest till allt skräp som flyter runt på haven, som ofta beskrivs som flytande öar av skräp.

Även om man återanvänder sina plastpåsar kommer de förmodligen att till slut hamna i något sopberg eller i haven, där det redan finns 14 biljoner kilo plast, uppger Huffington Post.

Med andra ord, även om du bor i ett område där plastpåsar är förbjudna eller inte, så är det en bra idé om du använder exempelvis en tygpåse när du handlar. Man kan ha dem i bakluckan i bilen eller exempelvis hänga dem i dörrhandtaget för att inte glömma dem när man går ut och handlar. Små förändringar kan göra stor nytta!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.