Hemska sanningen om ”hälsosamma” drycken – som tystas ned

Allt fler svenskr byter ut sin vanliga mjölk mot sojamjölk i ett försök att leva sundare. Sojamjölk är fri från laktos vilket gör det till ett bra alternativ för laktosintoleranta och för veganer. Sojamjölk har också en låg kolesterolhalt och innehåller även många av de ämnen vår kropp behöver.

Men vad väldigt få vet om är att forskningen visar att sojamjölk även kan skada kroppen väldigt mycket. Detta rapporterar hälsoexperten David Wolfe.

Sverige är ett av världens mest hälsomedvetna länder. Vi svenskar är bra på att träna mycket och äta rätt. Därför är det även viktigt att sanningen om sojamjölk kommer fram.

Drycken har snabbt blivit populärt bland oss hälsomedvetna svenskar och sojamjölk har många positiva egenskaper. Men det finns också en hel drös negativa egenskaper som alla behöver känna till.

Bildkälla: Shutterstock

Sojamjölk innehåller e-ämnet karragenan, oftast med beteckningen E407. Karragenan används oftast i livsmedel som stabiliseringsmedel på grund av sina förtjocknande egenskaper. Men kroppen kan inte ta upp karragenan, trots att det kommer från naturliga alger. Karragenan kan bryta ned immunförsvaret och kan leda till den allt vanligare magsjukdomen IBS, som innebär att tarmen blir överkänslig.

Sojaprodukter överlag är ofta genmodifierade vilket betyder att de ofta innehåller bekämpningsmedel som inte är bra för kroppen. Sojabaserade livsmedel innehåller även fytinsyra, ett ämne som hindrar kroppens naturliga intag av viktiga ämnen som zink, kalcium, magnesium och järn vilket kan leda till brist på något av de ämnena.

Bildkälla: Shutterstock

När man producerar sojaprodukter så utsätts de känsliga sojaproteinerna för höga temperaturer som gör att kroppen kan ta skada under matsmältningsprocessen.

Man väljer själv vad man stoppar i sig men jag tycker i alla fall att det här är väldigt viktig information som alla borde få veta innan de byter till sojamjölk.

Dela den här artikeln med dina vänner, de har också rätt att få veta sanningen!