Hon visste inte varför hon var sjuk när systern Rhonda plötsligt kom att tänka på en artikel om lightläsk.

En helt vanlig oktoberdag för några år sedan började Rhonda Gessners syster att känna sig sjuk. Hon fick ont i magen, kunde knappt resa sig ur sängen och hade enorma problem att gå. Läkarna hade svårt att lista ut vad det kunde vara för fel och hon fick genomgå flera undersökningar – när Rhonda plötsligt kom att tänka på en artikel hon nyligen hade läst.

Artikeln handlade om sötningsmedlet aspartam som används i lightprodukter och där vissa symptom på aspartamförgiftning kan vara huvudvärk, trötthet, yrsel och kramper.

Rhonda tog upp telefonen direkt, ringde sin syster och ställde frågan: dricker du mycket lightläsk? Det gjorde systern – och faktum var att hon precis var på väg att öppna en flaska.

I ett blogginlägg berättar Rhonda hur hon då bad sin syster att inte öppna flaskan och att hon omedelbart skulle sluta dricka lightläsk. Rhonda skickade sedan över artikeln – och kort därefter ringde systern upp.

”Min syster ringde mig inom 32 timmar efter att vi hade pratat i telefon och sa att hon hade slutat dricka lightläsk OCH att hon kunde gå igen! Muskelryckningarna försvann direkt. Hon sa att hon inte kände sig hundraprocentig men att hon helt klart mådde betydligt bättre”, skriver Rhonda i sitt blogginlägg.

Rhonda skriver att hennes syster fick aspartamförgiftning. Hon fortsätter berätta:

”När min syster kom till Florida den 22 mars så var allt hon behövde göra att ta ett piller mot aspartamförgiftning. Hon är nu på god väg mot en full återhämtning. Och hon går! Utan rullstol! Den här artikeln räddade hennes liv”.

aspartam

Huruvida aspartam är farligt för vem som helst att få i sig har länge varit en omtvistad debatt – men flera forskare slog nyligen fast att det är okej så länge det bara handlar om måttliga mängder.

Samtidigt valde Pepsi för ungefär ett år sedan att ta bort det kritiserade sötningsmedlet från sina produkter i USA.

Dela gärna vidare artikeln till dina vänner.