Jag trodde det var omöjligt. Men de här hörlurarna förändrar allt för mig. Jag ser redan fram emot duschen.

Snacka om fiffig uppfinning. Det här kan ju vara banbrytande för hur vi kommer lyssna på musik i framtiden. Finns det något de här hörlurarna INTE fixar?

Med våra moderna smartphones kan vi göra det mesta. Speciellt om vi har ett par hörlurar nära till hands.
Men snart kanske vi inte ens behöver telefonen.
De nya hörlurarna från Bragi Dashs är fullproppat med fiffiga finesser. De små kåporna är för det första helt vattentäta. Bara en sådana sak, liksom. Men du kan också lagra musik i hörlurarna, ta telefonsamtal och använda dem för att registrera din träning.
Med tanke på att de är trådlösa slipper du också trasslet med sladdar och hörlurarna anpassar sig efter örat.

dash1

Det här hörlurarna kommer från det nystartade, tyska företaget Bragi. Musiken spelas upp via Bluetooth-anslutning och har en egen inbäddad musikspelare på 4GB. Hörlurarna har en brusreducerande kapacitet, men om du hellre vill låta omgivande ljud tränga igenom, till exempel från trafiken, kan du justera inställningarna därefter.

Men det slutar alltså inte där; de här smarta hörlurar fungerar även som en fitnesstracker som kan mäta avstånd, hastighet, puls och kaloriförbrukning. Om du vill svara på ett inkommande samtal räcker det med att nicka. Vad är haken då? Ja, de kommer inte vara billiga till en början. Hörlurarna väntas komma ut på marknaden i april och ett par kommer troligtvis kosta runt 2500 kronor.

Publicerad av Newsner Vetenskap, gilla oss gärna: