”Mirakeloperationen” som räddade 1-årige Jacksons liv. Nu hyllas läkarna.

När man läser om våldsamma bilkrascher där barn är involverade får jag alltid en klump i halsen. Med den här historien känner jag precis likadant, men lyckligtvis allting bra. Lille Jackson Taylor satt i bilen med sin mamma och hans 9-åriga syster när olyckan var framme. Deras bil kolliderade med en annan bil i 110 kilometer i timmen. Kraften i kollisionen var så brutal att lille Jackson, bara 16 månader gammal, fick huvudet bortslitet från ryggraden. Bland läkare är fenomenet känt som en ”inre halshuggning”. Men efter sex långa timmars operation, lyckades det australienskiska läkarteamet med Dr Geoff Askin i spetsen sätta tillbaka Jacksons kotor. Nu sprids den här rörande historien över hela världen och läkarna får ta emot hyllningar från alla håll efter att mirakulöst håll pojken vid liv. Så skönt att Jackson är på benen igen!      

När 16-månader gamla Jackson Taylor var med i en bilolycka som slet bort hans hvuud visste inte läkarna om han skulle överleva. ”En hel del barn inte skulle överleva att kraschen från början, men även om de gjorde och så skulle de aldrig kunna röra sig eller andas på egen hand igen”, säger läkaren som ledde operation till 7News.

spinal3

Genom att använda en liten bit av en tråd och en bit av den lilla pojkens revben, lyckades kirurgerna sätta ihop kotorna igen. Läkarna kallar det ett mirakel.

spinal

Jackson Taylor har gjort stora framsteg efter den omfattande operationen, men måste bära en slags stödkrage i 8 veckor efter operationen, men efter det kommer han bli helt återställd.

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 13.27.59

Härligt nog klarade sig övriga i familjen klarade sig oskadda, men det är lille Jacksons kämpaglöd och läkarnas fantastiska instats som gjorde störst avtryck på mig. Vad skönt att se alla så här glada igen!

Skärmavbild 2015-10-04 kl. 13.29.31

Bildkälla

Jacksons mamma kallar det hela ett ”mirakel” och det är bara att hålla med. Läkarna som räddade bebisen förtjänar alla hyllningar de kan få.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna