När 24-åringen lyfter på tröjan avslöjar han en sjukdom som drabbar miljoner.

Ste Walker från Halifax i England ser ut som vilken kille som helst och tycks inte ha några synliga fel alls. Därför reagerar väldigt många med förvåning och inte sällan med irritation när han går in på handikapp-toaletter eller parkerar sin bil på handikapp-platser. Men under kläderna döljer sig en sjukdom som nära 1,6 miljoner amerikaner bär på. Till sist fick han nog av alla misstänksamma blickar och bestämde sig för att göra något för att uppmärksamma en sjukdom som inte många känner till.

Anledningen till att Ste Walker använder toaletter och parkeringsplatser avsedda för personer med någon typ av funktionsnedsättning är att han har Crohns sjukdom. Det är en typ av inflammatorisk tarmsjukdom som drabbar alla delar av mag- och tarmkanalen.

Bildkälla: Ste Walker (Facebook)

Sjukdomen har medfört en mängd problem för Ste som berättar för Buzzfeed att han tvingats genomgå 80 operation för att försöka behandla sjukdomen och han har inte kunnat äta riktig mat eller dricka någonting de senaste två åren.

Men det här är ingenting som syns utåt. Därför fick Ste ofta skeptiska blickar från främlingar när han tvingades uppsöka exempelvis en handikapptoalett. Till sist fick han nog och postade ett inlägg på Facebook där han avslöjar att han bär på sjukdomen och berättar om vilka typer av hjälpmedel han behöver för att klara av sin vardag. På bilderna syns även ärr från de många operationer han genomgått.

People are too quick to judge these days, just because I look normal and speak normal, that doesn’t mean I don’t have a…

Posted by Ste Walker on Sunday, October 25, 2015

Och hans post fick snabbt stor spridning och har på knappt två veckor delats över 20 000 gånger och gillats av över 60 000 personer. I slutet av posten vädjar han till människor att försöka förstå att bara för att du inte ser sjuk ut på utsidan betyder det inte nödvändigtvis att du är frisk.

Bildkälla: Ste Walker (Facebook)

För Buzzfeed berättar Ste att han är överväldigad av all positiv respons han fått och att han får mängder av meddelanden varje dag där folk uttrycker sitt stöd för honom.

Efter all uppmärksamhet har han startat en hemsida för att försöka samla in pengar till all den sjukvård han behöver för att behandla sin sjukdom. ”Jag är bara en kille från en liten stad i West Yorkshire som kämpar för att orka fortsätta”, säger han.

Bildkälla: Ste Walker (Facebook)

Jag tycker det är otroligt modigt av Ste att gå ut och berätta om sin sjukdom och jag hoppas att han får allt det stöd han behöver för att må bättre. Om du håller med får du gärna klicka gilla-knappen här under.