Ny forskning: 2 glas vin innan sängdags kan hjälpa dig att gå ned i vikt.

Är du en person föredrar ett glas vin i hemmets lugna vrå framför löpbandet på ett stressigt gym? Då kommer du att jubla över dessa nyheter! Ny forsking visar nämligen att om du dricker två glas vin innan du går och lägger dig så kan du gå ner i vikt.

Det har tidigare rapporterats om att ett glas rödvin kan hjälpa människor att gå ned i vikt. Nu bekräftas detta av nyligen genomförda studier vid Washington State University och Harvard Medical School.

Anledningen? Rött vin antioxidanten resveratrol – bland annat i skalet på röda vindruvor – och den omvandlar vitt fett till brunt fett. Och det sistnämnda ska då vara betydligt enklare att förbränna. Det säger studien från WSU.

Och den andra studien, som genomfördes på Harvard, visade att kvinnor som drack två glas vin varje dag löpte 70 procent mindre risk att bli överviktiga. I studien deltog över 20 000 kvinnor över en period på 13 år.

Vad är då den stora fördelen med att dricka två glas vin sent på kvällen? Enligt en annan studie från Arizona State University sjunker aptiten och hungern efter ett eller två glas vin och därför väljer man förmodligen inte att äta den där ostmackan på kvällen.

Skål för dessa nyheter!