Ny forskning avslöjar: Att äta choklad ofta gör dig smartare.

Jag erkänner utan omsvep att jag är ett otroligt stort fan av choklad. Om det var möjligt skulle jag äta choklad dygnet runt och frossa i denna underbara sötsak. Och nu kommer det forskning som visar att min dröm kanske inte är så dum trots allt. Det här är riktigt trevlig läsning för alla som älskar choklad.

En studie publicerad av Appetite, återgiven av The Telegraph, slår fast att de som regelbundet äter choklad också förbättrar sin kognitiva förmåga.

Och det är dessutom att så att detta sker oavsett vad din övriga kost består av, menar forskarna. I studien använde forskarna data insamlad vid ett tidigare tillfälle där man hade mätt kostvanorna hos invånare i Syracuse, New York. Deltagarna hade också fått genomföra ett antal test för att mäta deras kognitiva förmåga.

”Frekventa chokladkonsumenter gjorde avsevärt mycket bättre ifrån sig på testen”, säger forskarna bakom studien.

Det visade sig dessutom att regelbundet chokladätande bidrog till att minska åldersrelaterad kognitiv nedgång. The Telegraph nämner också att tidigare studier visat att choklad är bra för hjärtat och blodcirkulationen, att choklad minskar risken för stroke, minskar kolesterol och skyddar huden från solskador.

Det verkar med andra ord vara ett perfekt tillfälle att avnjuta en chokladkaka redan till kvällen nu när vi har forskningen på vår sida.

Dela gärna den här underbara nyheten vidare till alla du känner som älskar choklad!