Ny forskning: Kvinnor med stora rumpor mår bättre

Ny forskning: Kvinnor med stora rumpor mår bättre

Kvinnor med lite extra kilo på rumpan och höfterna mår bättre. 

En ny studie pekar på flera hälsomässiga fördelar, skriver brittiska The Independent

Smaken är som baken, men tack vare banbrytande kvinnor som Jennifer Lopez och Kardashian-systrarna har stora rumpor med tiden blivit ett eftertraktat kroppsideal.

Nu visar det sig också att det kan ha hälsofördelar med en större rumpa och bredare höfter. 

En studie publicerad i tidsskriften Cell Metabolism menar att kvinnor som har lite mer fett i de nedre regionerna är mindre känsliga för hjärtinfarkt, stroke och diabetes.

Undersökningen genomfördes vid universitetet i Tübingen, Tyskland, där experter använde MRT (magnetkamera) och regelbundna hälsokontroller för att observera fettfördelning.

Enkelt förklarat hävdar forskarna att det fett som lagras i den nedre halvan av kroppen fungerar som en svamp och kan stoppa fett från att resa till viktigare områden som hjärta och lungor.

Forskarna menar att detta gäller både män och kvinnor, men det sägs vara extra tydligt hos kvinnor som ännu inte hamnat i klimakteriet.

Fettet runt våra höfter och lår är känt som underhudsfett och är kroppens energireserv – mycket bättre än det mer skadliga bukfettet, som samlas runt midjan och organen. 

För mycket fett kommer alltid att vara ohälsosamt, men när det kommer till underhudsfett är en viss mängd faktiskt nödvändigt eftersom det hjälper till att hålla oss varma och ser till att vi kan absorbera näringsämnen från den mat vi äter.

Det är också deunderhudsfett som ger dig lite extra vikt på höfter och rumpan, medan andra fetter är betydligt mer skadligt för kroppen.

Känner du någon som skulle bli glad av läsa denna nyhet? Dela den gärna vidare på Facebook 🙂