Ny forskning: Mjölkchoklad är bra för hälsan.

Chokladälskare, nu får ni äta mer choklad. Ny forskning visar att inte bara mörk choklad utan även mjölkchoklad kan vara bra för hälsan.

Under lång tid har choklad hyllats som ett hälsosamt snacks och i exempelvis många dieter där man inte får äta sötsaker är det okej att äta lite choklad.

Men när man pratar om chokladens hälsofördelar handlar det oftast om mörk choklad med en kakaohalt på över 70 procent. Men nu verkar det bli ändring på det. I en forskningsstudie, som har pågått under 12 år och där 21 000 personer medverkat, framkommer det nämligen att även mjölkchoklad kan vara bra för hälsan när det kommer till hjärta och hjärna, skriver Daily Mail.

milk

Atta varje dag mumsa på några bitar mjölkchoklad kan exempelvis minska risken för hjärtattack och stroke.

En annan äldre studie från 2009 visade att 85 gram mjölkchoklad per dag kan förbättra minnet, problemlösningsförmågan och uppmärksamheten. Detta beror på chokladens antioxidanter, enligt Expressen.

Trots att det nu framkommer att mjölkchokladen också kan ha en del hälsofördelar är det fortfarande den mörka chokladen som gynnar hälsan bäst. När det kommer till vit choklad bör du dock akta dig. Under tillverkningsprocessen försvinner flavoniderna, chokladens antioxidanter, och det enda som blir kvar är koffein och spår av teobromin, skriver Expressen.