Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Experten: Optimister har en sak gemensamt. De kommer alltid för sent.

Är du ofta sen? Då är du säkert en optimist också. Experter menar att optimister ofta är sena, skriver The New York Times.

Jag är oftast alltid några minuter sen. Det spelar ingen roll om jag ska till jobbet, till en fest eller till bussen. Jag brukar alltid titta på klockan och tänka ”åh, det är lugnt, jag har gott om tid”. Men sedan slutar det alltid med att jag springer – och blir några minuter sen.

Det har gjorts väldigt lite forskning om varför vissa människor kommer sent. Men många experter, bland annat författaren, Diana DeLonzor, som skrivit boken ”Never be lata again”, menar att orsaken till den ständiga tidsbristen beror på din personlighet. Folk som alltid är sena är inte hopplösa, de är hoppfulla. De som alltid är sena är egentligen mer optimistiska. De tror att de kan göra fler saker på kortare tid och triggas av att göra flera saker samtidigt.

Men samtidigt som de är dåliga på att passa och uppskatta tider har deras levandssätt andra positiva bitar. Forskare har kommit fram till att optimism hänger ihop med en rad positiva hälsofördelar, exempelvis minskar det stressen, det minskar risken för hjärt-och kärlsjukdomar och det stärker immunförsvaret.

Människor som alltid är sena oroar sig inte lika mycket över småsaker utan koncentrerar sig istället på det stora hela och ser framtiden full av möjligheter, uppger Elite Daily.

En annan studie om tid, gjord vid Universitetet i San Diego, visade att människor med en mer målinriktad personlighet oftare kommer i tid medan personer med en mer avslappnad personlighet oftare kommer för sent. Man tror att detta beror på att de målinriktade personerna generellt beräknar en minut som 58 sekunder. Avslappnade personer beräknar däremot minuten till 77 sekunder. Och det är väldigt svårt att ställa om för hjärnan hur den räknar minuterna, enligt SvD.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...