Ny forskning: Personer som har mjölk i kaffet är snällare och mer godhjärtade.

Jag älskar verkligen kaffe och jag ljuger inte om jag säger att jag utan problem får i mig en fem, sex koppar om dagen. Kaffe kan ju som bekant hjälpa för att få ett bättre långtidsminne, det stärker till hjärta och det kan till och med motverka depressioner enligt vissa forskningsrapporter. Men nu menar forskare att de kan avgöra hur du är som person bara genom hur du dricker ditt kaffe.

I en studie genomförd av forskare vid universitetet i Innsbruck, Österrike, undersöktes smakpreferenserna hos 500 personer. I studien fick deltagarna ranka hur mycket de gillade olika maträtter och drycker som var söta, sura, salta eller bittra. Svaren jämfördes sedan med resultaten från fyra olika personlighetstest som genomförts.

Och forskarna hittade en tydlig trend, skriver IFL Science. Personer som visade upp mer asociala personlighetsdrag hade även en förkärlek för starka, bittra smaker, i synnerhet när de kom till kaffe, öl, tonic och rädisor.

Om du däremot gillar att dricka ditt kaffe med mjölk och/eller socker är du inte något fan av bittra smaker och du är mer benägen att visa mer ”angenäma” drag som vänlighet, medkänsla och samarbetsvilja. Detta stämmer även överens med tidigare studier som bland annat visat att personer som inte gillar bittra smaker är mer känsliga känslomässigt.

Det här är i alla fall riktigt goda nyheter för mig som alltid skickar i ett par rejäla klunkar med mjölk i mitt kaffe och jag tycker personligen att jag är ganska snäll också, så det verkar ju stämma riktigt bra.

Gilla gärna om det här stämde in bra på dig