Ny forskning visar: Glassen som inte smälter snart här.

En av de viktigaste ingredienserna under sommaren är givetvis rikligt med glass i stekande solsken. Det enda problemet är att glassen tenderar att smälta rätt snabbt och att du då sitter med kladdig smält glass över t-shirten och shortsen. Men snart kan det bli ändring på detta sedan forskare i Storbritannien gjort en mycket spännande upptäckt, skriver The Telegraph.

Forskare från universiteten i Dundee och Edinburg kommer nu med mycket goda nyheter för alla oss som älskar glass.

Redan inom tre år kan glass som inte smälter finnas tillgänglig i frysdiskar världen över om allt går som forskarna vill.

The Telegraph rapporterar att forskarna upptäckt ett naturligt protein som binder samman luft, fett och vatten i glass och gör den mer motståndskraftig mot värme. Proteinet kan också hjälpa till att hindra iskristaller från att bildas, vilket ger glassen en betydligt finare, mjukare och helt enkelt lyxigare konsistens.

– Vi är mycket glada över potentialen som den här nya ingrediensen har för att förbättra glass, såväl för konsumenter som för tillverkare, säger professor Cait MacPhee till The Telegraph.

Enligt forskarna kan upptäckten också hjälpa glasstillverkare att i framtiden göra glass med lägre nivåer mättat fett och färre kalorier.

Förhoppningen är att glass tillverkad med den nya ingrediensen ska finnas tillgänglig inom tre till fem år.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna