Ny forskning visar: Personer som älskar stranden är lyckligare och njuter mer av livet.

Kornvit strand, turkost vatten och vajande palmer. Det är inte bara vackert. Det får oss att må bra också. Forskning visar att människor som älskar stranden mår bättre och är lyckligare.

Vi gillar alla olika typer av landskap, några föredrar landet, andra bergen och några gillar havet allra bäst. Själv har jag alltid fascinerats av havet och stranden.

Nu finns studier som visar att man mår bra av att bo nära havet. På något sätt reagerar vi positivt av att vistas vid öppna landskap. Och det är just något speciellt med stranden. Hjärnan blir mer avslappnad så fort den kommer i konatkt med hav och strand. Speciellt när det handlar om paradisstränder där man bara vill lägga sig ner och njuta.

glad

Att ha semester, eller ännu bättre, att bo vid havet, hjälper oss att leva lyckligare och lugnare. Det är därför inte så konstigt att flera olika typer av behandlingar, exemeplvis psykologiska behandlingar, använder sig av strand och hav för att patienterna ska må bättre.
”Studier har visat att naturliga miljöer som stränder och parker har mer fördelar för människor än vad gym, nöjesställen och stadsmiljön har”, säger miljö- och hälsoexperten Aaron Hipp, enligt Medical Daily.

Studier visar även att blandningan av havsluft och ljudet av vågor har en avkopplande effekt på många människor och vi blir mer kreativa och sover bättre. Kanske lite som när man står i duschen och får de bästa ideerna.

En annan studie visar liknande resultat. Att promenera på stranden kan vara den bästa terapin vi kan få. Att vara omringad av lugna färger och den härliga sanden mot fötterna ger oss en känsla av att vi är ihopkopplade med jorden och det får oss att känna oss som bättre människor.

shutterstock_178981424

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.