Ny studie: Exakt en kopp kaffe om dagen skyddar mot Alzheimer.

Flera studier har visat att kaffe och koffein kan ha en skyddande effekt mot demens och Alzheimers sjukdom. Men nu tror sig italienska forskare veta exakt hur mycket kaffe du ska dricka för bästa effekt mot försämrat minne. Exakt en kopp om dagen är receptet, varken mer eller mindre, enligt dom nya forskningsrönen.

De italienska forskarna på Bari Aldo Moro Universitetet har gjort en studie som visar att just en kopp kaffe (1 cup = 2,3 dl) om dagen kan skydda äldre mot alzheimer, enligt brittiska Daily Mail. 1 455 italienare i åldrarna 65 till 84 år deltog i studien, som först publicerade i Journal of Alzheimer’s Disease. Bland dom som sällan drack kaffe eller som ökade sin konsumtion till mer än en kopp om dagen, ökade risken för att få mild kognitiv svikt (ett förstadium till demens och Alzheimers sjukdom).

Se alltså till att håll kaffedrickandet på en kontrollerad nivå, om vi ska tro forskarna. För dricker du för mycket kaffe fördubblades istället risken för MCI. Forskarna påpekar även att koffeinet inte förhindrar alzheimer och demens, däremot kan den alltså bromsa sjukdomen.

Bildkälla

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna