Pojken har aldrig hört pappans röst tidigare. Titta nu vid 0:13… Underbart!

”Pappa älskar dig!” Det var de första orden någonsin som lille Grayson Clamp hörde – vid tre års ålder. Den här videon, som visar en döv pojke som hör för första gången, är underbar. Jag kan inte sluta le!

I hela sitt liv hade Grayson Clamp från North Carolina, USA, levt i tystnad. Han föddes in i en tyst värld, fyllde ett år i en tyst värld och har lärt sig krypa och gå i en tyst värld.

Bildkälla

grayson3

Grayson lärde sig kommunicera med hjälp av teckenspråk. Han förstod också att han inte riktigt var som de flesta andra. Till skillnad från många andra små barn var han tvungen att gå till doktorn regelbundet, där de alltid undersökte hans öron.

Men så en dag fick Grayson Clamp, som då hade hunnit bli tre år, komma in i ett nytt rum han aldrig sett förut. Han kände sig nästan lite omtöcknad av alla forskare och läkare i rummet – men så hände något. ”Pappa älskar dig”, sa plötsligt en röst. De första orden Grayson någonsin hörde. Och hans reaktion är så himla gullig!

Bildkälla

grayson2

Läkarna hade implanterat ett speciellt microchip i Graysons hjärna som gör att han nu kan höra, har CNN rapporterat. Han var det första barnet i USA som genomgick denna procedur. Och forskarteamet trodde då, 2013, att inom några år kommer han att kunna höra och prata precis som andra barn i hans ålder.

Bildkälla

grayson1

Vilken fantastisk teknologi som förändrade familjens, och framför allt Graysons, framtid. Vi är glada för Graysons skull!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna