Pojken ville hjälpa sin hjärnskadade kompis. Nu har hans unika uppfinning förändrat deras liv.

Ethan Kadish förlorade både talförmåga och rörlighet när han blev träffad av blixten för två år sedan. Men bästa kompisen Jacob Smilg står kvar vid hans sida – och har skapat en helt otrolig uppfinning för att hjälpa sin vän att återhämta sig.

Sedan Ethan Kadish fick en allvarlig hjärnskada för två år sedan har han haft svårt att kommunicera med sin omvärld: han kan inte prata, röra sig, äta eller gå på toaletten på egen hand.

Men så sent som i förra månaden lärde sig Ethan Kadish att blinka till svar på ja eller nej-frågor – och nu har hans bästa kompis Jacob Smilg hjälpt honom till ännu ett framsteg.

Åttondeklassaren Jacob, som älskar elektronik, har nämligen tillverkat en videoskärm. Den smarta uppfinningen lyser ja eller nej beroende på vilket håll Ethan lutar sitt huvud åt – och är på så sätt både enklare och mindre ansträngande att använda för Ethan än om han hade behövt blinka till svar hela tiden.

Här kan du se tv-kanalen WCPO:s inslag om Jacobs smarta uppfinning:

Det här är verkligen stark vänskap och jag blir så rörd av Jacob, som utan att tveka ställer upp för sin bästa kompis. Gilla gärna om du håller med.