Så kan 7 vanliga rutiner avslöja hemligheter om din personlighet

Alla har vi vanor, det vill säga saker vi gör ofta. Jag till exempel har för vana att vända toalettpappret åt ett särskilt håll varje gång rullen ska bytas. Om någon satt den åt andra hållet så ändrar jag till det håll jag tycker är ”rätt”. Vad jag inte reflekterat över är att detta beteende faktiskt har en innerbörd som har med dominans att göra.

Det finns många beteenden som inte sker av en slump. Här är elva vanliga vanor som avslöjar saker om din personlighet.

1. Hur du sover
Om du ofta sover på rygg – grattis! Det betyder att du är avslappnad. De som sover på rygg är ofta personer som är stabila i sig själva och har bra självkänsla. Dessa personer är alltid redo för nya åtaganden samt att ta in ny information. Dock har de som sover med armar och ben utåt i den positionen en tendens att vara arroganta. 

Att sova i fosterställning eller med benen uppdragna mot magen är ett tecken på att du är orolig för något eller känner dig otrygg. Du mår bäst av att veta att du har någon som backar upp dig och skyddar dig i livet. Sover du däremot på magen visar det att du är betydligt mer rofylld. En person som sover på mage gillar att bestämma och tror alltid att de egna besluten är de bästa. Just därför är de inte bra på att ta kritik, och de är envisa.

Personer som sover på sidan är analytiska och stabila. De överväger beslut noggrant och är pålitliga. De har också lätt att anpassa sig till nya situationer och därför kommer de lätt över motgångar, detta enligt Lady Life Hacks.

2. Handstilen
Har någon anmärkt på att du skriver litet, så att det är svårt att läsa? isåfall kan det betyda att du är lite blyg av dig, inte helt oväntat betyder då stor skrift att personen i fråga är utåtriktad och tar plats. Om du skriver ord tätt ihop så betyder det ofta att du älskar att vara runt folk och därför gärna söker kontakt, det skriver Tip Hero

3. Hur du kör bil 
Har du lagt märke till att vissa håller endast en hand på ratten? dessa personer är oftast de ”coola”. De är avslappnade och måna om sitt yttre. De som däremot kör med båda händerna på ratten i linje med klockan 10 och 14 är också de som håller hastigheten. Dessa personer är noggranna av sig, detta skriver Tom Vanderbilt som författat boken Traffic: Why We Drive The Way We Do and What It Says About us

4. Hur du mailar 
Alla mailar inte så ofta, men enligt Business Insider kan mail-beteende berätta en hel del om hur man är som person. Personer som ofta använder ordet ”jag”, ”mig” eller ”mitt” i mailen är ofta självcentrerade. En annan sak mailen avslöjar är hur inkorgen är organiserad. Om din inkorg är fylld av olästa mail som du drar ut på att öppna tyder det på att du är en orolig person eller till och med har ångest. De som läser mail och raderar dem när de svarat är personer som älskar att ha kontroll och ordning.

5. Matvanor
I ett sällskap finns det alltid en person som har massor kvar på tallriken när alla andra ätit upp varenda smula. Enligt Huffington Post är denna person ofta den som vet hur man uppskattar saker. Den tar det lugnt och gillar inte att stressa. Dock kan långsamt ätande också tyda på att personen har dålig aptit.

Deras motsater är personerna som äter snabbt. Dessa är otåliga och känner ofta att de har mycket att göra. Att äta för snabbt kan dock vara dåligt för kroppen, så se upp om du hör till dessa.

6. Cravings 
Älskar du choklad? då har du inget att skämmas över. Chokladälskare är nämligen kända som känslosamma och flörtiga, vissa till och med dramatiska. Många väldigt feminima kvinnor och ”tuffa” män är enligt MSN Wellness chokladälskare.

Personer som är sugna på citrusfrukter är de som är måna om sin hälsa, men de har också en tendens att vara oroliga, vilket de botar med citrus som har en lugnande effekt. I samma artikel framgår det att de som gillar stark eller kryddig mat är de som har känsla för detaljer och som uppskattar det lilla extra.

7. Hur du placerar toalettpappret
Du kanske inte har refekterat över att du alltid sätter toalettpappersrullen åt samma håll, utan undantag? Hur som helst så finns det en anledning till att du föredrar att placera rullen på ett visst sätt. I en artikel publicerad på Business Insider avslöjas det ”124 år gamla patentet”, som visar hur toalettpapprets uppfinnare Seth Wheeler menade att det skulla hängas. Det rätta svaret är att toalettpappret ska dras av uppifrån, och alltså inte hänga ner under rullen.

Enligt relationsexperten Gilda Carle har studier visat att de som hänger toalettrullen med pappret neråt de som är ödmjuka och ibland till och med finner sig i att vara underlägsna. De som låter toalettpappret rivas av på ovansidan är mer dominanta. 

Wikimedia Commons

Det är alltid intressant att få veta vad beteenden betyder, det kan lära oss mycket om oss själva. Dela gärna för att uppmärksamma andra på vad deras vanor betyder.