Så här fungerar Facebooks nya gilla-knappar som har premiär i dag.

Att dra upp mobilen så fort det finns en minut över är numera en självklarhet – och inte minst Facebook har blivit en allt mer naturlig del av vår vardag. Men från och med i dag kommer det att se lite annorlunda ut när du scannar av ditt dagliga flöde. Facebook har nämligen plockat fram flera nya reaktioner som alternativ till den klassiska gilla-markeringen – för att du ska kunna uttrycka precis hur du känner med ett enkelt knapptryck.

Att gilla inlägg är med andra ord inte längre det enda alternativet på Facebook. Framöver kan du, beroende på vad du känner passar bäst för stunden, dessutom trycka på ”älskar”, ”haha”, ”wow”, ”ledsen” eller ”arg”.

– Vi har lyssnat på folket och vet att det borde finnas fler sätt att enkelt och snabbt uttrycka hur något du ser i ditt flöde får dig att känna. Det är därför som vi i dag lanserar Reaktioner, en utvidgning av gilla-knappen, för att ge er fler sätt att dela era reaktioner till ett inlägg på ett snabbt och enkelt sätt, säger Facebooks produktchef Sammi Krug i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Youtube

fb1

En stor förändring – men ett busenkelt grepp för användaren. För att lägga till en reaktion så håller du antingen ner gilla-knappen om du sitter på mobilen, eller drar musen över gilla-knappen om du använder datorn, för att se de övriga alternativen. Sedan är det bara att klicka på det du känner för och dela det med omvärlden.

OBS: Om du använder mobilen så måste du uppdatera Facebook-appen.

Bildkälla: Pressmeddelande/Facebook

fb2