Så kan formen på dina fötter avslöja hur du är som person.

Sedan tidigare visste jag att handflatan kan avslöja hur man är som person. Det är sedan årtionden tillbaka ett populärt fenomen i många olika former. Men jag hade ingen aning om att detsamma gäller för hur våra fötter är formade. Det menar nämligen neurologiexperten Jane Sheehan. Jag vågar inte svara på om dessa terorier verkligen stämmer, men för mig var resultatet mitt i prick. Dessutom tycker jag den här typen av terorier är väldigt underhållande läsning. Här nedanför kan du hitta din fottyp och vad den säger om din personlighet.

Fot A: Stortån är störst, men i övrigt är dina tår proportionella. Denna fot kallas för en romersk fot. Om du har en sådan är du mycket utåtriktad och karismatisk. Du är en social person som kan tala inför stora folkmassor och är med största sannolikhet en bra affärsman.

Web

Fot B: Om du har den kvadratiska foten – det vill säga att alla tår är lika långa – är du ganska tystlåten, men väldigt klok och förnuftig. Speciellt när det kommer till svåra beslut. Du är en person som alltid är där när dina vänner behöver dig.

Web

Fot C: Detta kallas för den grekiska foten alternativt flammfoten. Din tå efter stortån är då längre än stortån. Har du den grekiska foten? Då är du entusiastisk och driven. En fottyp som är vanligast för idrottsmän, politiker, konstnärer och innovatörer. Du är en naturlig ledare.

Web

Fot D: På den sträckta fottypen sitter tårna väldigt nära varandra. Oftast är stortån störst och därefter minskar storleken på tårna för varje tå. Personer med den här fottypen karaktäriseras som impulsiva och hemlighetsfulla. De värderar den personliga integriteten väldigt högt.

Web

För mig stämde det på pricken! Dela gärna vidare om det stämde för dig också.
Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna