Cancertumörerna försvinner: ”Största genombrottet sedan cellgifter”.

Ett nytt genombrott har gjorts när det gäller behandling av cancer. Nyligen genomförda läkemedelstester har fått forskare att hävda att ett nytt botemedel definitivt finns där. Upptäckten kan vara det största som hänt cancerforskning sedan cellgiftsbehandling, skriver ladbible.com.

Immuntearpi är designat för att hjälpa kroppens immunförsvar att attackera cancerceller. Mer än hälften av testpersonerna med Malignt melanom – den farligaste formen av hudcancer – kunde förminska sina tumörer eller få dem under kontroll, i den brittiska studien.

Sammanlagt ingick 945 personer i testet. De gavs två mediciner: ipilimumab och nivolumab.
– Jag tror att vi ser ett paradigmskifte när det gäller behandlingen av tumörsjukdomar. Potentialen för att överleva på långsikt, effektiv behandling, finns definitivt där, säger professor Roy Herbst, enligt theladbible.com.

Professor Peter Johnson, från Cancer research UK:
– Bevisen antyder att vi är på väg in i en helt ny era av cancerbehandling. Inter för alla typer av cancer, men för några av dem som vi kämpat mest med, säger han till Dailymail.com.

Dr. Alan Worsley varnar dock för att det kan finnas negativa bieffekter.
– Tillsammans kan de här medicinerna hjälpa till att lätta på bromsarna i immunförsvaret samtidigt som de blockerar cancerns förmåga att gömma sig. Men kombinationen kan också öka sannolikheten för ganska allvarliga bieffekter.

Det konstateras att den nya metoden potentiellt sett skulle kunna ersätta cellgiftsbehandling som den huvudsakliga behandlingsformen av cancer.

Bilden visar en datortomografi av cancerpatienten Vicky Brown. Den första är innan immunterapibehandlingen, den andra 12 veckor senare.

Foto: Royal Marsden

1000

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.