Svenske Mikael har byggt en kombinerad bil och cykel som ingen skulle tacka nej till.

Dynamiten, kullagret, tetra pak, skiftnyckeln och blixtlåset. Alla har de en sak gemensamt: de har uppfunnits av kreativa svenskar som tänkte ett steg längre. Så även den lilla saken som vi nu ska ta en närmare titt på. När den svenske uppfinnaren Mikael Kjellman ville ha en cykel som dels stod emot väder bra och dels var lite mer bekväm så tog han saker i egna händer och byggde… PodRide. Från utsidan ser det ut som en liten bil med dess vindrutetorkare, billjus och blinkers – men när Mikael öppnar dörren ser du att det i själva verket är en specialdesignad elcykel som du kan trampa runt på utan att behöva oroa dig för varken regn eller att få ont i rumpan.

Den kombinerade bilen/cykeln väger 70 kilo, har fyra hjul och kan nå upp i hastigheter på ungefär 25 kilometer i timmen. Den saknar både ratt och styre – istället fungerar PodRide med hjälp av spakar och broms på vardera sida av det bekväma sätet.

Elcykelbilen passar utmärkt när det är lite sämre väder – men under varmare dagar kan du så klart också veva ner rutorna och njuta av solskenet. Som om inte det vore nog har Mikaels uppfinning dessutom ett bagageutrymme!

Jag är i alla fall helt såld – kolla bara in när han kör omkring på den. Så häftigt!

Känner du någon som skulle älska denna uppfinningen? Då får du gärna dela vidare!