Forskarna: Snart kommer pillret som du kan ta istället för att träna

Många har nog någon gång tänkt tanken att det skulle vara skönt att vara vältränad utan att anstränga sig. Att pallra sig till gymmet en sådan dag när man ätit mycket och är trött skulle det vara skönt om kroppen tränade sig själv, men så fungerar det ju inte. Hör man inte till de som tycker om träning eller helt enkelt inte har möjlighet så ser framtiden ljus ut. Forskarna tror nämligen att de hittat ”träningspillret” som ersätter träning.

 

Kroppen är fantastisk på många sätt. Så fort vi äter så börjar den att förbränna det vi fått i oss, och så fort vi tränar så vill den bygga muskler. Men anstränger du dig inte så kommer ingenting att hända, om du inte tar framtidens ”träningspiller” vill säga.

När vi tränar så uppstår kemiska signaler i musklerna. Dessa signaler säger åt kroppen att bygga muskler, vilket i sin tur också förbränner fett. Nu tror forskarna att de har kommit fram till ett recept på ett piller som ska skapa träningens alla goda effekter även om vi inte rör på oss.
– Ämnet fungerar som en genetisk strömbrytare, en switch, och muskeln och kroppen vet inte att det orsakats av ett läkemedel. Det verkar som om det orsakats av träning, förklarar forskaren Ron Evans för Vetenskapsradion.

 

Foto: Shutterstock

Pillret har testats på möss

Pillret har testats på möss, som plötsligt orkade springa 50% längre än tidigare. Med andra ord så ökar pillret kroppens förbränning och energi, men Evans understryker att det inte är identiskt med träning även om mössen blir smalare. Pillret är menat för människor som på grund av sjukdom eller rörelsehinder inte kan träna.

Kvinna som styrketränar
Foto: Free Stock Photos

Vad tycker du om framtidens piller som kan ersätta träning? Dela gärna om du tycker att det är en bra lösning, eller dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.