Ungdomarnas uppfinning: Kondom som byter färg om du har en könssjukdom.

Att skydda sig när man har sex är viktigt. Men i framtiden kommer inte kondomen bara att skydda mot könssjukdomar. Några ungdomar har uppfunnit en smart kondom som byter färg om du har en könssjukdom.

Daanyaal Ali, 14, Muaz Nawaz, 13 och Chirag Shah, 14, från Isaac Newton Academy i England var med i uppfinnartävlingen TeenTech Awards och vann hela rubbet.

Deras vinnande bidrag är en smart kondom som kallas för ”S.T.EYE” och som alltså byter färg om du har en könssjukdom, skriver The Independent.

Kondomen har ett tunt lager av inbyggda ämnen som reagerar på olika bakterier. Och när kondomen känner av en könssjukdom byter den färg. Den blir grön av klamydia, gul av herpes, lila av humant papillomvirus, HPV, och blå av syfilis, enligt IFLScience.

– Vi ville ta fram något som gör det möjligt att upptäcka könssjukdomar på ett enklare sätt än tidigare. Så att folk på en gång kan göra testet hemma istället för att gå till läkaren, säger Daanyaal Ali, en av uppfinnarna, till The Independent.

Kondomen finns ännu inte att köpa. Men efterfrågan är så pass stor så man tror inte att det tar lång tid innan den kommer ut på marknaden.

De här ungdomarna förtjänar en eloge, vilken grej de uppfunnit. Tänk så mycket den här kondomen kan hjälpa!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.